Studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu predstavljeno pozicioniranje brenda NISOTEC

Predavanje je imalo za cilj da studentima približi kako u praksi funkcioniše stvaranje brenda i njegovo tržišno pozicioniranje na lokalnom i regionalnom tržištu.

U okviru NIS-ovog programa "Energija znanja" koji podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i van zemlje, naša koleginica Tatjana Cvetkov Čikošev, menadžer za marketinške aktivnosti na tržištu maziva u Direkciji za maziva, održala je na Ekonomskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu predavanje na temu "Evolucija i revolucija brenda u hemijskoj industriji - NISOTEC maziva".

Predavanje je imalo za cilj da studentima približi kako u praksi funkcioniše stvaranje brenda i njegovo tržišno pozicioniranje na lokalnom i regionalnom tržištu.

Prema rečima Tatjane Cvetkov Čikošev, poslovanje u uslovima konkurentnog tržišta, postavlja velike izazove ispred kompanija, pogotovu onih koje su u toku stvaranja imena i marke proizvoda, tako da one moraju posebnu pažnju da posvete strategiji integrisanih marketing komunikacija.

- Cilj, koji smo postavili definišući strategiju, bio je da brend NISOTEC uđe u grupu brendova-lidera na Balkanu po obimu prodaje, uslugama, kvalitetu i tehnologijama. Liderska pozicija u prodaji, marketingu i razvoju, imponuje  ali i obavezuje, te se tako stalno radi na poboljšanju kvaliteta tehničke podrške kao i razvoju proizvoda prema specifičnim zahtevima kupca. Strategije komunikacije su se promenile od globalnog informisanja do konkretnog kontakta sa tačno targetiranom ciljnom grupom. Direkcija za maziva je to prepoznala i brend NISOTEC promovisala interesantnim kampanjama sa posebnim prisustvom u onlajn oglašavanju. Jedinstven, relevantan i zanimljiv sadržaj na digitalnom tržištu doveo je do rasta prepoznatljivosti NISOTEC brenda u prethodnom periodu, dok je prodaja NISOTEC-a povećana 15 puta za poslednjih sedam godina – rekla je  Tatjana Cvetkov Čikošev.

Zahvaljujući posvećenosti, kvalitetu, kreativnosti, timu stručnjaka i profesionalaca, od nepoznatog brenda je stvoren brend koji je danas lider na tržištu Srbije i u top šest brendova maziva na Balkanu.