Priprema vozila za zimske uslove vožnje

Nakon toplog leta i blage jeseni navikli smo se na bezbrižne uslove vožnje. Međutim, poučeni iskustvom iz prošle zime moramo se pripremiti za mnogo oštrije uslove vožnje narednih meseci. Priprema vozila za zimu zahteva dodatni napor i finansijska sredstva, ali pravovremena priprema može da uštedi mnogo vremena, novaca i nerviranja a da poveća bezbednost.

Ne treba se zavaravati nekim prognozama blage zime, jer je period vrlo hladnih dana dovoljan da nam donese mnoge nevolje: zavejani putevi, zaleđena i zamagljena stakla, problemi sa paljenjem, zaleđene brave, mogu izazvati veće finansijske izdatke, ali i posledice koje mogu uticati na bezbednost u saobraćaju. Da se to ne bi dogodilo, NISOTEC savetuje kako da pripremite svoje vozilo za nastupajuće zimske vremenske uslove.

Rashladna tečnost – antifriz

Rashladni sistem je jedan od vitalnih delova motora. Kao posledica bilo kakvog kvara rashladnog sistema javlja se pregrevanje motora koje može da dovede do njegovog oštećenja i u krajnjem slučaju do potpunog otkaza. Više od polovine kvarova motora u suštini imaju kao uzrok loše hlađenje. Ukoliko je antifriz lošeg kvaliteta ili jako razblažen, na niskim temperaturama tečnost u hladnjaku i rashladnom sistemu mrzne i stvara se led. Led ima veću zapreminu od tečnosti, širi se silom koja dovodi do pucanja hladnjaka, a u težim slučajevima i do prskanja bloka motora.

Na tržištu se nalaze dva tipa antifriza: spreman za upotrebu (antifriz 40) sa tačkom mržnjenja do -380C i koncentrovani (antifriz 100) koji se pre upotrebe mora razblažiti vodom najčešće u odnosu 50% vode i 50% koncentrovanog antifriza da bi se postigla tačka mržnjenja do -380C. Pored zaštite od mržnjenja, podjednako je važna karakteristika zaštite od korozije. Aditivi koji štite rashladni sistem od korozije troše se tokom vremena. Iz tog razloga važno je proveriti kada je izvršena zamena rashladne tečnosti. Period izmene običnog antifriza je 2 godine (Nisotec Antifriz 40), a poboljšanog sa organskim inhibitorima korozije 5 godina (Nisotec Antifriz Long Life 40).

Osim toga, proverite da li su creva u rashladnom sistemu napukla i da li postoje tragovi curenja. Proverite i stanje kaiša vodene pumpe vizuelno, da li postoje pukotine i oštećenja.

Motorno ulje

Od motornog ulja zavisi pouzdan rad i dugotrajnost motora. Proverite nivo ulja u motoru i obavezno proverite da li je vreme za zamenu ulja. Ulje menjajte prema preporuci proizvođača ulja ili najmanje jednom godišnje, u slučaju da ne prelazite tu kilometražu. Prilikom svake zamene ulja zamenite i uljni filter. Zbog izuzetne važnosti kvaliteta motornog ulja preporučujemo vam da koristite samo ulja pouzdanih i proverenih proizvođača. Preporučujemo Vam NISOTEC motorna ulja. U zavisnosti od modela motora NISOTEC nudi veoma široku paletu visokokvalitetnih sintetičkih, polusintetičkih i mineralnih motornih ulja.

Kočiona tečnost

Ispravnost kočnica je podjednako važna u toku cele godine. Međutim, zimi zbog klizavog kolovoza i teških uslova vožnje zahteva se besprekorna ispravnost kočionog sistema. Obavezno treba proveriti nivo kočione tečnosti i po potrebi doliti. Ukoliko je kočiona tečnost starija od dve godine, trebalo bi je zameniti. Koristite samo visokokvalitetne kočione tečnosti od proverenih i pouzdanih proizvođača. Preporučujemo NISOTEC K4 ili NISOTEC K2 u zavisnosti od zahteva proizvođača motornog vozila.

Ostala oprema
Osim navedenih ulja i tečnosti, priprema vozila za zimske uslove vožnje podrazumeva i obaveznu zamenu pneumatika. Zimski pneumatici su dubljih profila i drugačijih šara, a osim toga i materijal pneumatika je prilagođen niskim temperaturama, što znači da se pneumatik neće suviše stvrdnuti i izgubiti svoje prijanjajuće karakteristike. Lanci za sneg su obavezna zimska oprema naročito za planinske uslove vožnje. Lanci moraju biti odgovarajućih dimenzija. Preporuka vozačima je da uvežbaju proceduru postavljanja lanaca na točkove.

Obavezno treba proveriti ispravnost akumulatora, odnosno nivo elektrolita, čistoću klema, ispravnost kablova i alternatora.

Kao preventivu zaleđivanja brava na vratima, prtljažniku i rezervoaru za gorivo, preporučuje se ubrizgavanje glicerina, WD-40 ili neko od specijalnih sredstava protiv smrzavanja. Na niskim temperaturama može doći do zaleđivanja vrata i do njihovog oštećenja prilikom otvaranja. Kao preventiva, glicerin se može koristiti i za premazivanje gume oko vrata.

Bezbednu vožnju želi vam NISOTEC.