Saveti za vozače

Upotrebom kvalitetnih sredstava za brisanje vetrobrana brinete o svojom zdravlju i bezbednosti na putu. Jeftina sredstva često sadrže metil alkohol što je posebno opasno u zimskom periodu. Zbog loših vremenskih uslova na dužim relacijama potroši se više od jednog litra tečnosti. Ako je tečnost na bazi metil alkohola, koji lako isparava, ventilator će ubaciti količinu metil alkohola u kabinu vozila koji može izazvati ozbiljna trovanja koja se manifestuju kao jaka glavobolja i smetnje u vidu, moguće mučninu, ošamućenost, vrtoglavicu, a u najtežim slučajevima pad krvnog pritiska, nesvesno stanje, slepilo.

Obratite pažnju na oznake na boci. Ako vidite oznaku   znajte da je proizvod štetan za vaše zdravlje i da sigurno sadrži metil alkohol. Pogledajte dobro da li je proizvod bistar i da li ima taloga i plivajućih nečistoća. 

Rešenje postoji i vrlo je jednostavno. Kupujte od pouzdanih i proverenih proizvođača i prodavaca, na benzinskim stanicama i ostalim prodajnim objektima. Pri tome uvek imajte na umu da koristite tečnosti za pranje vetrobranskih stakala koja su na bazi etil alkohola!

G - Drive  Auto glass zimski je sredstvo za pranje vetrobranskih površina vozila u zimskim uslovima vožnje - po snegu, vetru i veoma niskim temperaturama.  

Ovaj proizvod NIS-a napravljen je od kvalitenih i neškodljivih sirovina. Zahvaljujući visokom procentu etil-alkohola sprečava zamrzavanje tečnosti do  - 20 °C. U svom sastavu sadrži potpuno farmaceutski  čistu vodu tako da je neškodljiv za ljude i okolinu. 

Potpuno otklanjanja svaku prljavštinu sa vetrobranskog stakla i održava ga blistavo čistim. Na taj način povećava bezbednost  tokom vožnje. Štiti gumene delove metlice brisača i lakirane površine vozila, kao i sistem za pranje vetrobrana od blokiranja.

Zima-vreme za ANTIFRIZ

Ako je vaš motor sa vodenim hlađenjem onda je pravo vreme  da se upoznate sa osnovnim zahtevima oko pripreme rashladnog sistema, da bi ste se bezbrižno i pouzdano vozili zimi.
Svaki vozač zna, da mu ispravnost  vozila zavisi od ispravnog i efikasnog hlađenja.Više od polovine kvarova motora u suštini  imaju kao uzrok loše hlađenje.
Rashladni sistem je jedan od vitalnih delova motora. Kao posledica bilo kakvog prekida rada rashladnog sistema, javlja se oštećenje motora, njegovo habanje i istovremeno znatno smanjenje njegovih performansi.
Zašto je  hlađenje toliko bitno?   Kod današnjih motora sa unutrašnjim sagorevanjem
negde između jedne trećine i jedne polovine energije stvorene sagorevanjem u motoru se mora odvesti kao toplota.To znači da, ako vaš auto troši  na pr. 10  litara benzina  na 100 km, negde oko 3 do 5 litara se troši na stvaranje toplote, koje  se motor mora, preko rashladnog  sredstva osloboditi tj. rashladno sredstvo mora ohladiti  motor.

Zašto je zaštita od mržnjenja toliko važna?  Ukoliko je antifriz loš ili jako razblažen  na niskim, zimskim temperaturama tečnost u hladnjaku i rashladnom sistemu se mrzne i stvara se led. Led ima veću zapreminu od tečnosti, širi se silom koja  dovodi do pucanja hladnjaka , a u težim slučajevima i do prskanja bloka motora. NISOTEC ANTIFRIZ štiti vaš motor i hladnjak  zimi  do –37oC .

Šta je sa zaštitom od korozije

Veliki broj antifriza na tržištu osigurava zaštitu od mržnjenja i obezbeđuje hlađenje motora ali to nije dovoljno.  Činjenica koja se često zaboravlja, a koju stalno treba imati na umu, je da  vlažan prostor motora i hladnjak predstavljaju idealnu sredinu za pojavu korozije. Verovatno vam se već desilo da vlažan nož od običnog čelika ostavite na sudoperi od nerđajućeg čelika (rostfraja) i da ujutro utvrdite da je nož viće zarđao nego kada ste ga ostavljali na drvenom stolu. Što je više različitih metala u međusobnom vlažnom kontaktu, JAČA JE KOROZIJA.
Motor sa unutrašnjim sagorevanjem je napravljen od kombinacije  konstrukcionih materijala, a vlažni deo motora, pumpa i hladnjak su rađeni od čelika, livenog gvožđa, aluminijuma, bakra, mesinga, legure za lemljenje....i svi su oni u vlažnom kontaktu jer ih obliva rashladno sredstvo. Dakle idealni uslovi za pojačanu koroziju. Da stvar bude složenija, prisustvo vazduha, vrela tečnost i vreo metal samo još  ubrzavaju koroziju. Ništa ne vredi efikasno hlađenje i zaštita od mržnjenja, ako motor korodira. Korozija uporno i stalno nagriza materijale. Ako nam je gotovo svejedno kad je motor nov, posle nekoliko godina eksploatacije korozija može u jednom danu da prekrati život motoru. Najčešće stradaju aluminijumski delovi (glave motora) a kod novijih motora sa aluminijumskim hladnjakom i sam hladnjak. Jednostavno se pojave rupe.
NISOTEC ANTIFRIZ pruža izuzetnu zaštitu od korozije svih gvozdenih delova i delova od obojenih metala i lakih legura.
I na kraju, vrlo važno pitanje je i koliko antifriz ima radni vek. Veliki broj antifriza na našem tržištu ima radni vek godinu dana, ali NISOTEC ANTIFRIZ ima duplo više. Njegov vek je 2 godine  ili pređenih 60.000 km. Međutim  NISOTEC   nudi i još nešto bolje LONG LIFE ANTIFRIZ   koji ima period zamene najmanje 650.000 km (8000 h) u kamionima i više od najmanje 250.000 km (2000 h) u automobilima.  Preporuka je da  ANTIFRIZ LONG LIFE treba menjati ili nakon pređenih kilometara ili nakon 5 godine.